Οπίσθια Αυχενική Δισκεκτομή – Τρηματεκτομή

Μαχίνης Θεόφιλος - Επ. Καθηγητής Παν. Virginia University, ΗΠΑ - Διευθυντής Νευροχειρουργικής Metropolitan

Μαχίνης Θεόφιλος

Νευροχειρουργός - Επ. Καθηγητής Virginia University, ΗΠΑ Διευθυντής Νευροχειρουργικής Νοσοκομείου Metropolitan General

Η οπίσθια αυχενική δισκεκτομή/τρηματεκτομή εφαρμόζεται συχνότερα για δισκοκήλες που βρίσκονται στα πλάγια του νωτιαίου μυελού ή για μονόπλευρες τρηματικές στενώσεις. Το κύριο πλεονέκτημα της οπίσθιας προσπέλασης είναι ότι δεν χρειάζεται να γίνει σπονδυλοδεσία μετά την αφαίρεση του δίσκου. Το κύριο μειονέκτημα είναι ότι δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί οστικό μόσχευμα για να διευρυνθεί ο μεσοσπονδύλιος χώρος και να απελευθερωθεί περαιτέρω η νευρική ρίζα καθώς εξέρχεται από τη σπονδυλική στήλη, καθώς και το ό,τι ο δίσκος πρέπει να προβάλλει σε πλάγια και όχι κεντρική θέση.

Στην οπίσθια αυχενική δισκεκτομή, σε πρηνή θέση, γίνεται μια τομή περίπου 1.5 cm στη μέση γραμμή της οπίσθιας επιφάνειας του λαιμού. Αποκολλώνται οι παρασπονδυλικοί μύες και με τη βοήθεια ακτινολογικού ελέγχου προσδιορίζεται το σωστό επίπεδο της σπονδυλικής στήλης. Με τη χρήση κατάλληλων εργαλείων και μικροσκοπίου αναγνωρίζεται η νευρική ρίζα, γίνεται κινητοποίηση του μεσοσπονδύλιου δίσκου και αφαιρείται η δισκοκήλη.

Η αποκατάσταση είναι ταχεία και ο ασθενής μπορεί να βγει από το νοσοκομείο συνήθως την επόμενη ημέρα μετά το χειρουργείο.

There are no photos with those IDs or post 419 does not have any attached images!
Χρειάζεστε πληροφορίες;
Ρωτήστε το Γιατρό

Μοιραστείτε τη δημοσίευση