Απελευθέρωση Ωλένιου Νεύρου

Μαχίνης Θεόφιλος - Επ. Καθηγητής Παν. Virginia University, ΗΠΑ - Διευθυντής Νευροχειρουργικής Metropolitan

Μαχίνης Θεόφιλος

Νευροχειρουργός - Επ. Καθηγητής Virginia University, ΗΠΑ Διευθυντής Νευροχειρουργικής Νοσοκομείου Metropolitan General

Το ωλένιο νεύρο προέρχεται από την αυχενική μοίρα της σπονδυλικής στήλης και μπορεί να συμπιεστεί σε διάφορες θέσεις, κατά μήκος της πορείας του στο άνω άκρο. Οι συνηθέστερες θέσεις συμπίεσης είναι η αύλακα του ωλενίου νεύρου στην εσωτερική επιφάνεια του αγκώνα και το κανάλι του Guyon στην εσωτερική επιφάνεια του καρπού.

Τα συμπτώματα που προκαλούνται από την πίεση του ωλενίου νεύρου είναι πόνος (κυρίως νυκτερινός) και αιμωδίες στο μικρό δάκτυλο και την ωλένια επιφάνεια του παράμεσου. Η διάγνωση επιβεβαιώνεται με ηλεκτρομυογράφημα άνω άκρων.

Η θεραπεία είναι αρχικά συντηρητική: Αντιφλεγμονώδη φάρμακα, νυκτερινοί νάρθηκες. Επί αποτυχίας της συντηρητικής θεραπείας, πραγματοποιείται χειρουργική επέμβαση. Στον αγκώνα, στην αύλακα του ωλενίου νεύρου γίνεται χειρουργική απελευθέρωση του ωλενίου νεύρου, είτε ανοικτά είτε ενδοσκοπικά. Σε επιλεγμένες περιπτώσεις συνδυάζεται με την πρόσθια μετάθεση του ωλένιου νεύρου ή την αφαίρεση του έσω επικόνδυλου. Στο κανάλι του Guyon, εκτός από τη χειρουργική απελευθέρωση του νεύρου μπορούν να πραγματοποιηθούν και τενοντομεταφορές.

There are no photos with those IDs or post 397 does not have any attached images!
Χρειάζεστε πληροφορίες;
Ρωτήστε το Γιατρό

Μοιραστείτε τη δημοσίευση